Prenosi se od Enesa ibn Malika da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: Zemlja svakog dana s deset stvari moli i kaže: 'O sine Ademov! Šetaš se po mojim leđima, a završit ćeš u mom trbuhu. Griješiš na mojim leđima, a ispraštat ćeš u mom trbuhu. Smiješ se na meni, a plakat ćeš u meni. Raduješ se na meni, a tugovat ćeš u meni. Skupljaš blago na meni, a kajat ćeš se u meni. Jedeš zabranjeno na meni, a bit ćeš pojeden u meni. Oholiš se na meni, a bit ćeš slab u meni. Hodaš veseo po meni, a zadesit ćeš se tužan u meni. Šetaš po svijetu na meni, a bit ćeš u tmini na meni. Ideš u društvu po meni, a završit ćeš sam u meni'.

Gradonačelnik Bijeljine u posjeti predstavnicima MZ i MIZ Janja

Gradonačelnik Bijeljine u posjeti predstavnicima MZ i MIZ Janja
Povodom incidenta koji se desio 06. janura, sinoć je Janju posjetio i održao sastanak sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Janja, članovima savjeta mjesne zajednice Janja i odbornicima u skupštini grada Bijeljina, gradonačelnik grada Bijeljina Ljubiša Petrović.
Gradonačelnik Petrović je jedini od političkih predstavnika našeg Grada koji je odmah nazvao, i iskazao želju da posjeti mjesnu zajednicu i razgovora o incidentu koji se desio i o drugim problemima koji tište građane mjesne zajednice Janja.
Narednih dana sastanak ovakvog formata biće održan i sa načelnikom PU Bijeljina, Stjepanom Terzićem.
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh