Svakom čovjeku određeno je da svakog dana u kojem Sunce izađe podijeli sadaku. Ashabi rekoše: Allahov Poslaniče, odakle nama da udjeljujemo sadaku!? Poslanik odgovori: Zaista je puno dženetskih vrata; tesbih, tekbir, tahmid, naređivanje dobra i odvraćanje od zla, uklanjanje prepreka s puta, urazumiti gluha, uputiti slijepa, ispuniti potrebu potrebitom, žurno utješiti ucviljenog i žalosnog i čvrsto stati uz potlačenog. Sve je to sadaka od tebe za tebe.
(Ibn Hibban)

MEVLUD ZA ŽENE U JANJI

U nedjelju 29. decembra 2019 godine, upriličen je treći po redu mevlud za žene u Atik džamiji, ispred Odjela za brak i porodicu MIZ-e Janja.

Na samom početku prisutnima se obratio gl. imam hafiz Omer ef. Camić, zaželivši dobrodošlicu prisutnim hanumama.

Prigodan vaz i nasihat održala je prof. Hasiba Saračević, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog na temu „Govor kao Allahov dar“.

Svečani program su izvele članice hora MIZ-e Janja i naše hanume.

Ispred odjela za brak i porodicu, obratila se muallima Elma u ime koordinatorice Azemine Gutić, posebnu zahvalnost je uputila MIZ-e Janja na podršci, ženama i djevojkama, aktivisticama našeg medžlisa koje su uložile veliki trud u organizaciji mevludske svečanosti i koje su slatkim hedijama sa prigodnim porukama obradovale prisutne.

Ovo ugodno druženje, mubarek mevlud koje je popraćeno lijepom riječju, uokvirila je dovom koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ-e Čelić, prof. Nasiha Mujčinović.

Ovu našu posebnu mevludsku svečanost koju planski organizujemo na kraju mjeseca decembra da bi i naše sestre koje žive u dijaspori mogle prisustvovati, uveličale su hanume sa područja MIZ Bijeljina, MIZ Zvornik (džemat Kozluk), MIZ Lukavac i MIZ Čelić.

Zahvaljujemo se svim ženama koje su se odazvale pozivu i svojim prisustvom uveličale svečanost.

Druženje je nastavljeno u suterenu džamije uz zakusku koju su pripremile vrijedne džematlijke.

Upućujemo Gospodaru dovu da nas učvrsti na putu istine i počasti da se samo u dobru sastajemo.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh