El-Egarr ibn Jesar el-Muzeni, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: 0 ljudi, obraćajte se Allahu tevbom i traženjem oprosta! Zaista, ja tevbu činim stotinu puta na dan.
Hadis bilježi: Muslim

Mladi u Janji obilježili Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Mladi u Janji obilježili Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Janja je i ove godine na prigodan način obilježila Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Prigodan program je pripremio i realizirao Omer ef. Jakupović, 25.11.2020.g., u Omladinskom centru.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, mladi su imali priliku da se podsjete na neke važne činjenice i i datume koji su su bitni za našu domovinu, sa posebnim osvrtom na veliku ulogu koju Dan državnosti nosi sa sobom. Bitna poruka koja bi se mogla prenijeti sa ove večeri je sljedeća. “Zastanimo na trenutak i zamislimo šta je ono što mi (ja) možemo(gu) učiniti da svoju zemlju učinim(o) boljom. Nemojte misliti da je za takvo nešto potrebna velika politička volja. Nemojte da nas zavaraju vijesti i atmosfera koja nas navodi da pomislimo da smo bespomoćni i da je situacija bez izlaza. Nije tako. Nauružajmo se znanjem o uređenju naše države, našim pravima i odgovornostima, demokratskim pravima koje mogu iskoristiti sam ali i sa svojim istomišljenicima kako bih odgovorio na određenu nepravdu ili tražio određenu promjenu. Promjene su moguće ali one kreću od nas, od mene, od tebe. Za početak, hajde da od današnjeg dana pa sve do 25.11. iduće godine, na početku svakog mjeseca odredimo, svako za sebe, jednu stvar koju će uraditi tog mjeseca za dobrobit svoje zajednice, za dobrobit našeg društva. Uvjeren sam da ćemo tako, malim koracima, napraviti velike stvari i stvoriti atmosferu u kojoj ćemo biti zadovoljni sa sobom, sa porodicom, sa zajednicom, a da ćemo našu domovinu povesti putem koji vodi do njenog dobro poznatog ponosa i prkosa.”

Sretan dan državnosti svim građanima Bosne i Hercegovine!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh