Prenosi se od Sehla ibn-Sa'da da je Resulullah s.a.w.s. rekao: U Džennetu imaju vrata koja se zovu Rejjan. Na njih ce ući postači na Sudnjem danu i niko drugi mimo njih. Reći će se: 'Gdje su postači?' Oni će ustati i na njih niko drugi neće ući. Kada oni uđu, ona će se zatvoriti i niko više na njih neće ući.
(Buhari i Muslim)

Obilježavanje 6. godišnjice otvaranja šehidskog spomen obilježja u Janji

U okviru obilježavanja godišnjice stradanja Bošnjaka Janje i Bijeljine u proteklom odbrambenom ratu, u subotu 13. Aprila, obilježena je 6. godišnjica od podizanja Spomen obilježja šehidima i civilnim žrvama rata iz Janje. Program je počeo obilaskom bivšeg logora “Batković”. Stanovništvu iz Janje se i ove godine pridružila grupa bošnjaka – logoraša u “Batkoviću” iz Sanskog Mosta, Ključa, Prijedora, Kozarca, Kalesije i Vlasenice.

Program je nastavljen u Atik džamiji, učenjem tevhida pred duše svih šehida, te obraćanjem predstavnika: Demobilisanih boraca – Mulamustafić Vahidin, predsjednik Saveza logoraša BiH – Mešković Jasmin, te izaslanik Muftije tuzlanskog – Osman-ef. Kavazović.

Na kraju programa najmlađi stanovnici Janje, polaznici Mekteba, su simbolično u rijeku Janju bacili 74 ruže.

Organizatori obilježavanja godišnjice stradanja Bošnjaka Janje i Bijeljine i ove godine su Medžlis IZ Janja, Udruženje demobilisanih boraca Bijeljina-Janja i Udruženje logoraša Bijeljina-Janja.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh