Jedan ashab je spravio hranu i pozvao Poslanika s.a.v.s. i ashabe. Nakon što je iznijeo hranu pred goste, jedan od njih se izmakao. Poslanik ga je upitao šta mu je, a on je odgovorio: Ja postim. Poslanik mu reče: Tvoj brat se potrudio i napravio hranu a ti kažeš: 'Ja postim'. Nego ti jedi sada, a posti drugi dan za ovaj današnji.

Održana 1. Redovna sjednica Izvršnog odbora MIZ Janja

U kancelariji MIZ Janja, u petak  14. februara, održana je prva redovna sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Janja za tekuću 2020. godinu.
Sjednicom je predsjedavao hadžija Husejn Camić, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Janja.
U radnom dijelu sjednice prezentirani su i razmatrani izvještaji o radu Medžlisa Janja za proteklu 2019. godinu. Izvještaj o radu Vjersko – prosvjetne službe, je prezentirao glavni imam hafiz Omer-ef.  Camić. Predsjednik Medžlisa h. Husejn Camić je predstavio izvještaj Administrativno-pravne službe, a finansijski izvještaj Azra Medinić.
Tokom sjednice je usaglašen budžet za narednu godinu, te Pravilnici po kojima funkcioniše Medžlis. Razmatrani su zahtjevi te je dogovoren termin za održavanje godišnje skupštine Medžlisa.
Sjednici su prisustvovali svi članovi Izvršnog odbora kao i sekretar Medžlisa.
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh