Ebu-Musa el-E'ari, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah, d.š., drži Svoju ruku ispruženom tokom cijele noći, primajući pokajanja onih koji su danju griješili, a danju pruža ruku, primajući pokajanja onih koji su noću griješili, sve dok sunce ne izađe sa zapada - kao jedan od predznaka kraja ovoga svijeta.
Hadis bilježi: Muslim

Prijem za Karasalihović Dženan ef. novog magistra nauka

Prijem za Karasalihović Dženan ef. novog magistra nauka

Glavni imam hfz Omer -ef. Camić i Predsjednik Medžlisa h. Husejn Camić su upriličili prijem povodom završetka master studija Karasalihović Dženan ef. na “Bursa Uludağ Üniversitesi” u Turskoj .

Karasalihović Dženan -ef. je nakon završene Behram -begove medrese u Tuzli, nastavio školovanje na Islamskom fakultetu u Sakariji, a u mjesecu oktobru je odbranio i magistarski rad na temu “Uticaj povratne migracije na religijsku i socijalnu strukturu u Bosni i Hercegovini- primjer Janja” u Bursi.

Magistar Dženan -ef. je ukratko predstavio obrađenu temu, koja je istraživačka i značajna je za našu sredinu. Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo uspjehom Dženan -ef. u obrazovanju u Turskoj, što nas čini ponosnim jer je on polaznik našeg mekteba.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh