Svakom čovjeku određeno je da svakog dana u kojem Sunce izađe podijeli sadaku. Ashabi rekoše: Allahov Poslaniče, odakle nama da udjeljujemo sadaku!? Poslanik odgovori: Zaista je puno dženetskih vrata; tesbih, tekbir, tahmid, naređivanje dobra i odvraćanje od zla, uklanjanje prepreka s puta, urazumiti gluha, uputiti slijepa, ispuniti potrebu potrebitom, žurno utješiti ucviljenog i žalosnog i čvrsto stati uz potlačenog. Sve je to sadaka od tebe za tebe.
(Ibn Hibban)

Projekat Rijaseta IZ: “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”

Projekat Rijaseta IZ: “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, pod visokim pokroviteljstvom Reisu-l-uleme, pokrenuo je multidisciplinarni i multimedijalni naučno-istraživački edukativno-informativni i izložbeni projekt pod nazivom: Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne.
Projekat Izložbe je već uveliko u fazi realizacije i na web stranici www.iskustvobosne.ba (i www.bosnianexperience.com na engleskom jeziku) objavljuju se svakodnevno tekstovi eminentnih stručnjaka u našoj kulturno-historijskoj baštini.
Budući da je ovo projekat Islamske zajednice od šireg nacionalnog interesa i značaja koji treba rezultirati promjenom percepcije gledanja na Bosnu i Bošnjake, kako kod domaće tako i kod inostrane javnosti, pozivamo vas da počnete i kontinuirano pratite sljedeće naloge profila:
Unaprijed Vam se zahvaljujemo.
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh