Enes, r.a., prenosi od Allahova Poslanika, s.a.v.s., da je Allah, d.š., rekao: Ukoliko Ja nekog od Svojih robova iskušam oduzimanjem njegovog vida, pa se strpi - i ne rekne radi toga nita loše, to ću mu nadoknaditi Džennetom.
Hadis bilježi: Buhari

Projekat Rijaseta IZ: “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”

Projekat Rijaseta IZ: “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, pod visokim pokroviteljstvom Reisu-l-uleme, pokrenuo je multidisciplinarni i multimedijalni naučno-istraživački edukativno-informativni i izložbeni projekt pod nazivom: Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne.
Projekat Izložbe je već uveliko u fazi realizacije i na web stranici www.iskustvobosne.ba (i www.bosnianexperience.com na engleskom jeziku) objavljuju se svakodnevno tekstovi eminentnih stručnjaka u našoj kulturno-historijskoj baštini.
Budući da je ovo projekat Islamske zajednice od šireg nacionalnog interesa i značaja koji treba rezultirati promjenom percepcije gledanja na Bosnu i Bošnjake, kako kod domaće tako i kod inostrane javnosti, pozivamo vas da počnete i kontinuirano pratite sljedeće naloge profila:
Unaprijed Vam se zahvaljujemo.
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh