Prenosi Ebu Zenad od El-Ea'redža, ovaj od Ebu Hurejre, a on od Poslanika, alejhis-selam, da je rekao: Neće biti Sudnjeg dana sve dok se ljudi ne počnu natjecati u izgradnji visokih građevina!
(Buhari)

Proučena ikrar dova za hadžije iz Janje

Proučena ikrar dova za hadžije iz Janje

U Atik džamiji u Janji, u utorak 13. juna 2023. godine, je proučena ikrar dova za sve buduće hadžije i hadži-hanume sa područja Medžlisa Islamske zajednice Janja.

Po našem bosanskom običaju, buduće hadžije i hadži-hanume iz njihovih kuća su dopratili imami, članovi porodica, rodbina i prijatelji učeći tekbire i telbijju.

Na programu u Čaršijskoj – Atik džamiji, ašere je proučio hafiz Baćevac Fahret, prigodno predavanje je održao Kemal-ef. Gutić, a Glavni imam MIZ Janja hafiz Omer-ef. Camić je poslije kratkog obraćanja upitao za halal budućih hadžija i hadži-hanuma kao i halal prisutnih prema njima.

Ašere na kraju programa je proučio Glavni imam MIZ Bijeljina, Samir-ef. Camić, nakon čega je ikrar dovu proučio hafiz Omer-ef. Camić.

Zajednička ikrar dova u Janji, ove godine, je proučena za Šabanović Arifu, Hadžić Ramizu, Hećimović Ibru, Junuzović Ismaila i Camić Mevludina bedela za r. Hadžić Bešira.

Podsjećamo da je u Džamiji “Kralj Abdullah” u Tuzli u subotu, 3. juna 2023. godine, održan sastanak s budućim hadžijama s područja Muftiluka tuzlanskog, a tom prilikom su podijeljeni koferi, ihrami, prsluci i priručnik o hadžu.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh