Čovjek je vjere svog prijatelja, pa neka čovjek gleda s kim će se družiti.
(Ahmed, Ebu Dawud, Tirmizi)

Takmičenje iz Islamske vjeronauke

U prostorijama JU Osnovna škola “Meša Selimović” iz Janje održano je tradicionalno opčinsko takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike 8. i 9. razreda osnovne škole i 1. razreda srednje škole. Takmičilo se ukupno 22 učenika iz ove tri kategorije a komisiju za ocjenjivanje su činili: Hafiz Omer ef. Camić- Glavni imam Medžlisa IZ Janja, prof. Samir Baćevac, prof. Enisa Okanović, i prof. Mustafa Hrustambegović, dok je testator bila zamjenica direktora škole prof. Azra Sadiković.
Na početku takmičenja učenicima su se obratili direktor škole Davor Radojević i predsjednik aktiva vjeroučitelja Samir Baćevac.
Nakon pregleda testova i zbiranja bodova, pobjednicima su uručene novčane nagrade koje su obezbijedili medžlisi Islamske zajednice Janja i Bijeljina, vrijedne knjige koje je obezbijedio Općinski odbor SDA Janja dok su svi takmičari dobili i certifikate koje je obezbijedio aktiv vjeroučitelja.
Iz kategorije VIII razreda na regionalno takmičenje su se plasirali: Azra Alihidžić 70,5 bodova, Esma Aletović 39 i Muhamed Medinić 38,5, u kategoriji IX razreda: Lamija Musić 77,5 bodova, Emina Godušević 62 boda i Belma Hrustanbegović 60 bodova.
U kategoriji 1. razred srednje škole Amina Jakupović 69,5 bodova, Adnan Osmanović 52 boda o Amina Pobrklić 43 boda.

S. Bacevac

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh