Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah ne gleda u vaša tijela, niti u vaše likove, nego gleda u vaa srca i vaša djela.
Hadis bilježi: Muslim

MUKABELA ZA ŽENE – DODJELA SVJEDODžBI ZA ZAVRŠENU HATMU

MUKABELA ZA ŽENE – DODJELA SVJEDODžBI ZA ZAVRŠENU HATMU

Muhammed, s.a.v.s, je rekao: “… Učite Kur’an jer će vas Allah nagradit zbog njegovog učenja za svaki harf po 10 sevapa.”

U nedjelju, 10. jula 2016.godine u Atik džamiji, nakon akšam namaza dodijeljene su svjedodžbe našim džematlijkama koje su u toku mjeseca Ramazana prisustvovale mukabeli za žene i proučile hatmu.
Već treću godinu zaredom u toku Ramazana, pored drugih aktivnosti održava se i ova mukabela. Svakog dana nakon podne namaza učio se po jedan džuz Kur'ana.
Ovo je bila prilika da se naše džematlijke u mubarek mjesecu druže uz Allahovu Knjigu i budu u društvu meleka koji se spuštaju među skupine koje uče Kur'an.

Ko bude učio Kur’an, proučavao ga i živio po njemu, na Sudnjem danu bit će mu stavljena kruna od nura koja će svijetliti poput sunca. Njegovi roditelji bit će zaogrnuti s dva ogrtača, pa će reći: “Zašto smo ovako obučeni?“ Reći će im se:„Zato što je vaše dijete bilo stalno uz Kur’an.“

Neka nam svima vodilja bude ovaj hadis, uz želju da zaslužimo navedene ljepote budućeg svijeta, a da nam Kur’an bude životni prijatelj i zagovarač na Sudnjem danu.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh