Od Nevvasa ibn Sem'ana, radijallahu anhu, prenosi se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: Dobročinstvo je dobra narav, a grijeh je ono što te u prsima tišti, a ne želiš da to ljudi saznaju.
(Muslim)

ŠESTA MEVLUDSKA SVEČANOST ZA ŽENE

ŠESTA MEVLUDSKA SVEČANOST ZA ŽENE

Tradicionalni mevlud za žene u organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa islamske zajednice Janja proučen je u četvrtak, 29. decembra 2022. godine, u Džedid džamiji.

Nakon jacije namaza prisutnima se obratio glavni imam hafiz Omer-ef. Camić. U svom obraćanju pohvalio je rad Odjela za brak i porodicu i istakao važnost uključivanja omladine u rad zajednice i džemata. Također je uputio riječi zahvale direktoru Behram-begove medrese na prilici da uživamo u nesvakidašnjem i prelijepom izvođenju mevludskog programa od strane članica hora Behram-begove medrese.

Korisnim i inspirativnim predavanjem prisutnima se obratila hafiza Medina Hamzabegović, govoreći o važnosti slijeđenja poslanika u ophođenju prema drugim ljudima.

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Janja, Azemina Gutić na početku programa poselamila je prisutne i iskazala toplu dobrošlicu na šestu mevludsku svečanost za žene. Istakla je neke aktivnosti koje se tokom godine realizuju ispred Odjela, a posebno se zahvalila Medžlisu i glavnom imamu hafizu Omer-ef. za nesebičnu podršku pri realizacija različitih aktivnosti tokom svih godina rada, kao i vrijednim hanumama za dugogodišnji rad, trud i zalaganje u zajednici.

Mevludsku dovu proučila je profesorica Behram-begove medrese Amina Mujić.

I ovu mevludsku svečanost krasili su mevludski adeti, mevludsko šerbe i pokloni za prisutne sa lijepim porukama.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh