Ibn-Abbas prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Kada bi čovjek imao punu dolinu zlata, zaželio bi da ima dvije doline, a njegova usta neće nita napuniti do prašina, a Allah prima pokajanje od onog ko se pokaje. Hadis je Muttefekun alejhi

Konvoj Islamske zajednice u BiH i “Merhameta” stigao u Tursku

Konvoj Islamske zajednice u BiH i “Merhameta” stigao u Tursku

Pomoć Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ) i Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” narodu Turske i Sirije, koji su pogođeni razornim zemljotresima, u konvoju koji je činilo 20 šlepera, stigla je noćas u turski sjeverozapadni grad Edirne.

Konvoj, koji je predvodio predsjednik Skupštine HO “Merhamet“ MDD Nedim Smajlović, krenuo je u ponedjeljak sa Carinskog terminala Tuzla i uspješno je stigao na svoje odredište.

– Pomoć će, uz pomoć ‘Merhametovih’ partnerskih organizacija, biti distribuirana na područja na jugu Turske koja su stradala u razornom zemljotresu, a dio će biti dopremljen i na ugrožena područja u Siriji – saopštili su iz “Merhameta“.

Nakon uspješno provedene zajedničke akcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ) i “Merhameta”, koju su podržali brojni građani, institucije, firme, ustanove, džemati, prikupljeno je oko 300 tona pomoći.

U 20 šlepera koji su stigli u Tursku, uglavnom su dopremljeni šatori, grijalice, vreće za spavanje, agregati, ali i hrana za bebe i sredstva za održavanje higijene.

(Preporod.info)

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh