Poslanik s.a.v.s. je rekao: Prvo za što će biti pitan rob na sudnjem danu jeste namaz; pa ako namaz bude dobar bit će i ostala djela, a ako nema namaza propast će mu i ostala djela.

Završena akcija ugradnje toplotnih pumpi u džamijama Džedid i Palutine i Omladinskom centru

Završena akcija ugradnje toplotnih pumpi u džamijama Džedid i Palutine i Omladinskom centru

Medžlis Islamske zajednice Janja je u saradnji sa džematskim odborima realizovao akciju prikupljanja sredstava za ugradnju toplotnih pumpi za grijanje u Džedid džamiji, Omladinskom centru pored Džedid džamije i Palutinskoj džamiji.

U Džedid i Palutinskoj džamiji smo koristili peći na plin, koje smo zbog budućih ušteda, zamijenili sa toplotnim pumpama.

Medžlis Islamske zajednice Janja se zahvaljuje svim vakifima i donatorima koji su bili dio ove akcije.

Ukupan projekat za ugradnju tri pumpe, u Džedid džamiji, Omladinskom centru- mekteb Džedid džamije i Palutinskoj džamiji, a zbog neophodnih izmjena u samoj ugradnji, iznosi 38.102,30KM. Zahvaljujući našim prijateljima, džematlijama i donatorima sakupili smo 37.866,20KM.

Posebno želimo istaknuti donaciju od vlasnika firme “Spectrum energy – Toplotne pumpe”, kao i uposlenika i montera iz firme “FudoMont” koji su uvakufili jedan dio svojih sredstava i svoga rada.

Molimo Allah Uzvišenog da Vas sve nagradi, da primi i ukabuli od nas, te da se naše i buduće generacije koriste ovim vakufom!

Medžlis Islamske zajednice Janja se može pohvaliti da ima sve objekte pokrivene sa grijanjem na obnovljive izvore, te podsjećamo da već nekoliko godina koristimo grijanje u Atik džamiji i administrativnoj zgradi Medžlisa, gdje je smještena i igraonica “Vildan”, na toplotnu pumpu na vodu.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh