Svakom čovjeku određeno je da svakog dana u kojem Sunce izađe podijeli sadaku. Ashabi rekoše: Allahov Poslaniče, odakle nama da udjeljujemo sadaku!? Poslanik odgovori: Zaista je puno dženetskih vrata; tesbih, tekbir, tahmid, naređivanje dobra i odvraćanje od zla, uklanjanje prepreka s puta, urazumiti gluha, uputiti slijepa, ispuniti potrebu potrebitom, žurno utješiti ucviljenog i žalosnog i čvrsto stati uz potlačenog. Sve je to sadaka od tebe za tebe.
(Ibn Hibban)

Učenice Medrese počastile djecu paketićima

Učenice Medrese počastile djecu paketićima

Dok čitamo i pratimo vršnjačko nasilje koje se prije nekoliko dana desilo u Jajcu, raduje nas činjenica da imamo mlade koji imaju izgrađenu empatiju i samilost prema mlađima.

Učenice Behram-begove medrese u Tuzli, Camić Halima i Camić Medina, su podjelom paketića, obradovale polaznike mekteba, učesnice i učesnike mevludskog programa u Janji. Paketiće su same obezbijedile i pripremile.

Camić Halima, učenica četvrtog razreda Medrese i Camić Medina, učenica trećeg razreda Medrese, su odlučile da izmame osmijeh na licima učesnika i učesnica mevludskog programa u Atik džamiji u Janji za dvadeset sedmu noć mjeseca ramazana.

Kao učenice Medrese, one su na ramazanskoj praksi u Janji, zajedno sa Baćevac Sumejom i Arnautović Ajlom, a u okviru svojih zadataka, održale su šest predavanja za žene, te su pripremale polaznike mekteba za nastup na mevludskim svečanostima za sedamnaestu i dvadeset sedmu noć mjeseca ramazana.

Ovo je još jedan dokaz da je ulaganje u odgoj i obrazovanje mladih najbolja investicija.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh