Istinski musliman je onaj od čijeg jezika i ruku su sigurni ostali muslimani.
(Buharija i Muslim)

Prijem za saradnike na unaprjeđenju vakufa u Janji

Prijem za saradnike na unaprjeđenju vakufa u Janji

Rukovodstvo Medžlisa Islamske zajednice Janja je upriličilo prijem za saradnike i prijatelje na realizaciji aktivnosti na projektu “Unaprjeđenje vakufske imovine”.

Prijem je organizovan na osnovu Zaključka Izvršnog odbora Medžlisa, u utorak, 28. decembra 2021. godine.

Muftija tuzlanski, Vahid-ef. Fazlović je održao kraći sastanak sa članovima Izvršnog odbora i imamima u prostorijama Medžlisa, na kojem je upoznat sa prethodnim aktivnostima, kao i planovima za naredni period.

U ime domaćina obratili su se Glavni imam i Predsjednik Medžlisa.

Prijemu su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni imami medžlisa Janja i Bijeljina hafiz Omer-ef. Camić i Samir-ef. Camić, predsjednik MIZ Janja Husejn Camić, uposlenici Medžlisa, predstavnici Zadruge, majstori i radnici, te vlasnici poslovnih subjekata s kojima je MIZ Janja sarađivao u realizaciji ovog projekta.

Susret je otvorio sekretar Medžlisa, Mujaga-ef. Cifrić, a prisutnima se obratio Glavni imam, hfz. Omer-ef. Camić. Predsjednik IO Miz Janja, h. Husejn Camić je, nakon kratkog obraćanja, dodijelio Zahvalnice najzaslužnijim pravnim i fizičkim licima. Zahvalnica je dodijeljena prethodnom Predsjedniku Izvršnog odbora, h. Gruhonjić Ahmetu koji je jedan od začetnika projekta “Unaprjeđenja vakufske imovine”. Zahvalnicu za Muftijstvo tuzlansko je primio sekretar Muhamed-ef. Hasanspahić.

Muftija tuzlanski je dodijelio Zahvalnice sekretaru i Predsjedniku Medžlisa, kao znak zahvalnost za veliki angažman tokom protekle godine za aktivnosti na vakufima.

Ova prilika je također bila dobar povod za dodjelu Plakete Glavnom imamu, hafiz Omeru-ef., za dvadeset godina predanog rada u Medžlisu islamske zajednice Janja, kao i prigodne levhe koja je poklon Muftijstva.

Muftija se zahvalio Predsjedniku i rukovodstvu Medžlisa na dodijeljenim zahvalnicama, organizaciji prijema i uspješnoj godini. Vahid-ef. je pohvalio rad Glavnog imama, istakavši da je on jedan od najvrjednijih imama u Zajednici.

Muftija Fazlović je ovom prilikom kazao  kako se raduje svakom dolasku u medžlise Janja i Bijeljina, te susretu s džematlijama koji ovdje žive i brinu se o svojoj zemlji i imanjima, te na taj način brinu i o svojoj državi Bosni i Hercegovini.

“Raduje me da su se ljudi koji u ovom trenutku najviše odgovaraju za rad MIZ Janja, predsjednik i glavni imam, zajedno s Izvršnim odborom, opredijelili da upriliče ovo okupljanje i da vam se zahvale. Svi vi koji danas brinete o vakufu podsjećate na velikane vakife koji su utemeljili naše najveće gradove. Sarajevo, Tuzla, Novi Pazar nastali su prije više stotina godina na vakufu. Medžlisi Janja i Bijeljina izdvajaju se po svom uspjehu u brizi o vakufu, a predstavnici ovih medžlisa svoja uspješna iskustva dijele s ostalim medžlisima. Pozivam vas da i dalje ostanete čvrsto vezani za vakuf i za dobročinstvo”, poručio je muftija Fazlović.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh