Prenosi se da je Poslanik, sallallahu 'alejhi we sellem, molio Allaha, dž.š., sljedećim riječima: Molim te za bogobojaznost i strah od Tebe i javno i tajno.

Završena žetva pšenice

Završena žetva pšenice

Početkom mjeseca jula 2021. godine, ovrhli smo pšenicu sa vakufskih parcela u Janji. Pogodno vrijeme kao i stručni nadzor i blagovremeno tretiranje usjeva je rezultiralo odličnim prinosima.

Pšenica je predata u Mlin Pavlović, sa kojim sarađujemo nekoliko godina.

Posebno želimo zahvaliti OPZ “Agrofarmer” sa P.O. za stručni nadzor, kao i uposlenicima i članovima Izvršnog odbora Medžlisa pri realizaciji svih aktivnosti.

U projekat unaprjeđenja vakufske imovine na području MIZ Janja uključeni su svi uposlenici i članovi Izvršnog odbora na neki način, a najviše Predsjednik hadžija Husejn, Glavni imam hafiz Omer-ef. i Talović Mirzet.

Podsjećamo da je projekat unaprjeđenja vakufske imovine pokrenut u Janji prije sedam godina, kako bismo na najbolji način iskoristili vakufsku imovinu i unaprijedili rad Medžlisa.

Kao rezultat ovog projekta danas, svjedočimo da nema neobrađene vakufske parcele u Janji, što je poseban motiv za nova uvakufljenja naših džematlija. U toku je procedura za uvakufljenje tri parcele u Janji.

Sredstva koja se na ovaj način obezbijede služe za finansiranje rada Medžlisa, održavanje objekata i mezarja -harema, redovnu isplatu svih obaveza prema drugim licima, kao i nova ulaganja.

U prethodnom periodu smo kupili veliku prikolicu nosivosti 10 tona.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh