Prenosi se od Sehla ibn-Sa'da da je Resulullah s.a.w.s. rekao: U Džennetu imaju vrata koja se zovu Rejjan. Na njih ce ući postači na Sudnjem danu i niko drugi mimo njih. Reći će se: 'Gdje su postači?' Oni će ustati i na njih niko drugi neće ući. Kada oni uđu, ona će se zatvoriti i niko više na njih neće ući.
(Buhari i Muslim)

Bajramski prijem u Medžlisu Islamske zajednice Janja

Bajramski prijem u Medžlisu Islamske zajednice Janja

Drugog dana Ramazanskog bajrama, u utorak 3. maja 2022. godine, Predsjednik Medžlisa hadži Husejn Camić i Glavni imam hafiz Omer-ef. Camić upriličili su bajramski prijem za brojne goste iz vjerskog, javnog, političkog i kulturnog života s područja Grada Bijeljina.

Prisutnima se obratio Predsjednik Medžlisa h. Husejn Camić koji je istakao vrijednost blagdana koji treba da zbliže srca vjernika kao i onih koji održavaju dobre prijateljske i komšijske odnose.

Bajramskom prijemu u Janji prisustvovao je i Gradonačelnik Grada Bijeljina, Dr. Petrović Ljubiša koji se zahvalio na pozivu i gostoprimstvu. Gradonačelnik je istakao svoju težnju za uspostavu boljih međuljudskih odnosa u našem Gradu, kao i nastavak realizacije projekata za dobrobit svih mještana. Gradonačelnik je uputio čestitku sugrađanima, prijateljima, komšijama i svim pripadnicima islamske vjere:

  • Povodom Ramazanskog Bajrama, sugrađanima, prijateljima, komšijama i svim pripadnicima islamske vjere upućujem srdačne čestitke i želje da veliki praznik proslave u sreći, blagostanju dijeleći radost sa bližnjima.
    Vjekovne vrijednosti koje simbolišu vjerski praznici upućuju nas na međusobno poštovanje i podršku. Radujući se svakom novom danu života u skladu sa tim vrijednostima i radujući se susretu sa drugim ljudima, bez obzira na koji način slavimo Boga, dostojno ispunjavamo ono što piše u svetim knjigama svih religija.
    Zato, pozivam vas da i ovaj Bajram bude proslavljen u duhu prijateljstva i sloge među ljudima u našoj ravnici i da to bude još jedan doprinos izgradnji bolje, srećnije i naprednije lokalne zajednice.
    Živi i zdravi mi bili!

U svome obraćanju Glavni imam hafiz Omer-ef. Camić je kazao:

  • Ispratili smo ramazan čineći sve što su njegove forme, kao što su post, udjeljivanje imetka i obavljanje namaza, ali suština ramazana ostaje. Suština ramazana se ogleda u činjenju dobra, razvijanju bogobojaznosti, sustezanju od griješenja, izgradnji ljubavi i razumijevanju prema drugima. Bajram je poziv na zbližavanje i razumijevanje. Različitost blagdana u našoj sredni, iz prethodnih 15 dana, su naše bogatstvo kojim se treba ponosit i dičit.
  • Zahvaljujem se imamima, Predsjedniku i uposlenicima medžlisa na uspješnoj realizaciji ramazanskih aktivnosti a posebno ističem realizovane aktivnosti Odjela za društvenu brigu.

 

Prijemu je prisustvovao potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina g. Gradaščević Mustafa, delegat u Vijeću naroda RS Baćevac Samir, odbornik u Skupštini Grada Aletović Azem, predstavnik MIZ Bijeljina Camić Muamer, predsjednik Mjesne zajednice Bogaljević Mujo, vlasnik firme “Steco centar” Stevanović Milenko, vlasnik firme “Reppu entreprenad Jarboli i zastave” Gradaščević Šerif, predstavnici vatrogasne jedinice u Janji, imami, muallime i mnogi drugi gosti.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh