Ibn Abbas, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Kada bi čovjek imao punu dolinu zlata, zaželio bi da ima dvije doline, a njegova usta neće ništa napuniti do prašina, a Allah prima pokajanje od onog ko se pokaje.
(Muttefekun alejhi)

Bakir Izetbegović i delegacija SDA posjetili Janju

Bakir Izetbegović i delegacija SDA posjetili Janju

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, posjetio je danas sa delegacijom Janju, gdje je održao sastanak sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Janja i predstavnicima društveno političkog života u Janji i Bijeljini,

Bakir Izetbegović je danas posjetio i Zvornik te izjavio kako je cilj posjete da se kroz direktne kontakte sa povratnicima Bošnjacima sagledaju njihove potrebe, ali i problemi sa kojima se susreću u manjem bh. entitetu.

  • Došli smo da vidimo kako su naši ljudi u Zvorniku i Janji. Širom entiteta RS ovih dana će potpredsjednici SDA obilaziti naše ljude. Želimo biti uz naš narod i vidjeti kako se osjećaju. Ovdje u Zvorniku nije bilo incidenata niti ima straha, dok u Janji jeste. Ponudit ćemo sve što je potrebno i porazgovarati o aktuelnoj situaciji. Smirit ćemo stvari i usmjeriti ih u pravom smjeru. Također ćemo saslušati njihove egzistencijalne potrebe po pitanju zaposlenja, zdravstva, obrazovanja, kulture. Mislim da ćemo ovih dana imati usvojen zakon u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH koji će obavezivati na izdvajanje 1,5 do 2 posto iz budžeta FBiH svake godine naredna dva mandata, što bi bilo novih 20 do 30 miliona KM za podršku povratnicima – kazao je Izetbegović.

U ime domaćina prisutnima se obratio hafiz Omer-ef. Camić, Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Janja. Razgovarano je o problemima i izazovima sa kojima se suočavaju Bošnjaci u Janji i Bijeljini, te načinima na koje je iste moguće riješiti.

Sastanak je održan u Omladinskom centru Medžlisa Islamske zajednice Janja. U delegaciji SDA koja je stigla u posjetu Janji je i potpredsjednik Stranke i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić. Bakir Izetbegović i Edin Ramić su posjetili firmu Šerifa Gradaščevića u Janji za proizvodnju jarbola i zastava, te posjetili spomenik i proučili fatihe šehidima i civilnim žrtvama rata iz Janje.

Sastanku su također prisustvovali i delegat u Vijeću naroda Rs Baćevac Samir, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Gradaščević Mustafa, Odbornik u Skupštini Grada Bijeljina Aletović Azem, Odbornik u Skupštini Opštine Ugljevik Redžić Nihad, Predsjednik Mjesne zajednice Janja Bogaljević Mujo, imami i drugi gosti.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh