Svakom čovjeku određeno je da svakog dana u kojem Sunce izađe podijeli sadaku. Ashabi rekoše: Allahov Poslaniče, odakle nama da udjeljujemo sadaku!? Poslanik odgovori: Zaista je puno dženetskih vrata; tesbih, tekbir, tahmid, naređivanje dobra i odvraćanje od zla, uklanjanje prepreka s puta, urazumiti gluha, uputiti slijepa, ispuniti potrebu potrebitom, žurno utješiti ucviljenog i žalosnog i čvrsto stati uz potlačenog. Sve je to sadaka od tebe za tebe.
(Ibn Hibban)

Čestitka Reisu-l-uleme

Čestitka Reisu-l-uleme

Prvo  mjesto u vrednovanju osnovnih i srednjih škola na području Tuzlanskog kantona, koje je ostvarila Behram-begova medresa u kategoriji gimnazija, direktoru Ahmedu Hatuniću je čestitao reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

U Reisu-l-uleminoj čestitci se, između ostaloga, kaže:

“U ime Islamske zajednice u BiH i u svoje ime čestitam Vam veliki uspjeh Behram-begove medrese u Tuzli – prvo mjesto u vrednovanju rada gimnazija na području Tuzlanskog kantona. Molim Vas da moje čestitke prenesete učenicima i muderisima Vaše Medrese.

Ubijeđen sam da ovaj uspjeh Behram-begove medrese svi muslimani u Bosni i Hercegovini primaju s nepodijeljenom radošću, potvrđujući tako još jednom svoju posebnu emotivnu vezu s Medresom.”

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh