Od Ebu Hurejre r.a. se prenosi da je Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem rekao: Pogledajte u one koji su niži od vas, a ne u one koji su viši od vas, to je najbolji način da izbjegnete omalovažavanje Allahove blagodati prema vama.

Doboj: Održano savjetovanje koordinatora za vjeronauku na području RS-a

Doboj: Održano savjetovanje koordinatora za vjeronauku na području RS-a

U srijedu, 27. maja 2015.godine, u prostorijama Medžlisa IZ Doboj održano je savjetovanje koordinatora za vjeronauku sa područja RS-a.

Savjetovanje je organizovala Uprava za obrazovanje i nauku na kojem je bio prisutan i šef odjela za vjeronauku, prof. dr. Nezir Halilović.

Na savjetovanju su analizirana ključna pitanja kao što su: analiza stanja polaznosti vjeronauke i uvjeta rada vjeroučitelja i učenika, najizraženiji problemi povratničke populacije u nastavnom procesu, primjeri pozitivne prakse evidentirani na terenu, aktuelni projekti za djecu povratnika, izvještaj o obavljenim posjetama za Pedagoške zavode RS-a kao i planovi za naredni period. Svi koordinatori su izložili referate o stanju vjeronauke na svom području ukazujući na sve prednosti i nedostatke sa kojima se susreću na terenu.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh