Tvoj osmijeh u lice tvom bratu tebi je sadaka, narediti dobro i odvratiti od zla je tebi sadaka, ukazati na put čovjeku koji je zalutao na nekom mjestu tebi je sadaka, uklanjanje kamena, trnja i kosti s puta tebi je sadaka, zahvatiti vodu svojom kofom i napuniti kofu tvoga brata tebi je sadaka.
(Tirmizi)

Doboj: Održano savjetovanje koordinatora za vjeronauku na području RS-a

Doboj: Održano savjetovanje koordinatora za vjeronauku na području RS-a

U srijedu, 27. maja 2015.godine, u prostorijama Medžlisa IZ Doboj održano je savjetovanje koordinatora za vjeronauku sa područja RS-a.

Savjetovanje je organizovala Uprava za obrazovanje i nauku na kojem je bio prisutan i šef odjela za vjeronauku, prof. dr. Nezir Halilović.

Na savjetovanju su analizirana ključna pitanja kao što su: analiza stanja polaznosti vjeronauke i uvjeta rada vjeroučitelja i učenika, najizraženiji problemi povratničke populacije u nastavnom procesu, primjeri pozitivne prakse evidentirani na terenu, aktuelni projekti za djecu povratnika, izvještaj o obavljenim posjetama za Pedagoške zavode RS-a kao i planovi za naredni period. Svi koordinatori su izložili referate o stanju vjeronauke na svom području ukazujući na sve prednosti i nedostatke sa kojima se susreću na terenu.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh