Prenosi se od Enesa ibn Malika da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: Zemlja svakog dana s deset stvari moli i kaže: 'O sine Ademov! Šetaš se po mojim leđima, a završit ćeš u mom trbuhu. Griješiš na mojim leđima, a ispraštat ćeš u mom trbuhu. Smiješ se na meni, a plakat ćeš u meni. Raduješ se na meni, a tugovat ćeš u meni. Skupljaš blago na meni, a kajat ćeš se u meni. Jedeš zabranjeno na meni, a bit ćeš pojeden u meni. Oholiš se na meni, a bit ćeš slab u meni. Hodaš veseo po meni, a zadesit ćeš se tužan u meni. Šetaš po svijetu na meni, a bit ćeš u tmini na meni. Ideš u društvu po meni, a završit ćeš sam u meni'.

Donacija MIZ Janja za Behram-begovu medresu i MFS-EMMAUS

 

Medžlis Islamske zajednice Janja, u ponedjeljak 30. septembra 2019. godine, Behram-begovoj medresi u Tuzli donirao je 3 tone krompira i 1 tonu brašna.

Isti dan MFS-EMMAUS-u je uručena donacija od 5 tona krompira i 1 tone brašna.

Ova donacija je značajna i zbog činjenice da je krompir prozveden na vakufskim parcelama u Janji.

Akcija je dio projekta unapređenja vakufske imovine MIZ Janja koja je pokrenuta još 2014. godine, te su tada nabavljena dva traktora i ostala potrebna mehanizacija. Ove godine je na 40 dunuma zasijan krompir, na 20 kukuruz te smo imali oko 30 dunuma pšenice.

Projekat unaprjeđenja vakufske imovine na području MIZ Janja su ove godine posebno pomogli Rijaset IZ u BiH i Vakufska direkcija.

MIZ Janja realizuje projekat u saradnji sa Poljoprivrednom zadrugom „Agrofarmer“ iz Janje, a sve količine proizvedenog krompira su otkupljene za potrebe fabrike za preradu voća i povrća “Semberka” u Janji.

Donacije su uručili glavni imam hafiz Omer-ef. Camić, Husein Camić, predsjednik IO MIZ Janja i koordinator za društvenu brigu pri medžlisu Kemal-ef. Gutić.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh