Od Ebu Hurejre r.a. se prenosi da je Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem rekao: Pogledajte u one koji su niži od vas, a ne u one koji su viši od vas, to je najbolji način da izbjegnete omalovažavanje Allahove blagodati prema vama.

Donacija MIZ Janja za Behram-begovu medresu i MFS-EMMAUS

 

Medžlis Islamske zajednice Janja, u ponedjeljak 30. septembra 2019. godine, Behram-begovoj medresi u Tuzli donirao je 3 tone krompira i 1 tonu brašna.

Isti dan MFS-EMMAUS-u je uručena donacija od 5 tona krompira i 1 tone brašna.

Ova donacija je značajna i zbog činjenice da je krompir prozveden na vakufskim parcelama u Janji.

Akcija je dio projekta unapređenja vakufske imovine MIZ Janja koja je pokrenuta još 2014. godine, te su tada nabavljena dva traktora i ostala potrebna mehanizacija. Ove godine je na 40 dunuma zasijan krompir, na 20 kukuruz te smo imali oko 30 dunuma pšenice.

Projekat unaprjeđenja vakufske imovine na području MIZ Janja su ove godine posebno pomogli Rijaset IZ u BiH i Vakufska direkcija.

MIZ Janja realizuje projekat u saradnji sa Poljoprivrednom zadrugom „Agrofarmer“ iz Janje, a sve količine proizvedenog krompira su otkupljene za potrebe fabrike za preradu voća i povrća “Semberka” u Janji.

Donacije su uručili glavni imam hafiz Omer-ef. Camić, Husein Camić, predsjednik IO MIZ Janja i koordinator za društvenu brigu pri medžlisu Kemal-ef. Gutić.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh