Allahov Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem je rekao: Nema ni jednog čovjeka koji izađe iz svoje kuće tražeći nauku, a da mu meleki ne pruže svoja krila zadovoljni sa onim što čini.
(Tirimizi)

Dr. Mahatiru uručen orden Islamske zajednice u BiH

Dr. Mahatiru uručen orden Islamske zajednice u BiH

Sarajevo, 21. septembar 2015. (MINA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović uručio je večeras na prigodnoj svečanosti u Gazi Husrev begovoj biblioteci u Sarajevu dr.  Mahatiru  Muhamedu  Orden Islamske zajednice  sa zlatnim nitima.

Ovo najviše priznanje Islamske zajednice  bivšem dugogodišnjem premijeru Malezije dr. Mahatiru dodijeljeno je  za poseban doprinos  općem razvoju zajednice i države Bosne i Hercegovine, a na osnovu zaključka Rijaseta IZ u BiH sa njegove 12. redovne sjednice.

O zaslugama dr. Mahatira i njegovom doprinosu za Islam, podršci muslimanima i državi Bosni i Hercegovini i njenim narodima na svečanosti su govorili reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, predsjednik Sabora IZ u BiH Hasan Čengić i bivši zamjenik ministra VP BiH Husein Živalj koji je dosta u to vrijeme satrađivao s dr. Muhatirom.

Tun dr. Mahatir Muhamed se na kraju zahvalio na odlikovanju koje mu je dodijeno.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh