Od Ebu Hurejre r.a. se prenosi da je Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem rekao: Pogledajte u one koji su niži od vas, a ne u one koji su viši od vas, to je najbolji način da izbjegnete omalovažavanje Allahove blagodati prema vama.

Iftar sa Ministrom

Ministar za povratak i izbjeglice u Vladi FBiH Edin Ramić, je bio spriječen da prisustvuje iftaru u MIZ Janja, koji je prilika za susret i razgovor o planiranim projektima. Iftaru je prisustvovao savjetnik Ministra g. Mujanović Nisvet, koji se prisutnima obratio.

G. Mujanović je podvukao da će FMROI uvijek biti na raspolaganju povratnicima iz Janje, koji su vrlo često primjer povratnika u Bosni i Hercegovini po svojoj vrjednoći i želji za napredkom i opstankom na svojoj zemlji.

Iftaru su prisustvovali: Delegat u Vijeću Naroda, g. Samir Baćevac, Podpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina, g. Gradaščević Mustafa, predsjednik Mjesne zajednice, g. Aletović Azem, Predsjednik Upravnog odbora FK Podrinje, g. Trnovac Mirsad, Predsjednik Skupštine medžlisa g. Bektić Sanel, kao i mnogobrojni ugledni Janjarci i Janjarke.

Prisutnima su se također obratili Glavni imam i Predsjednik Medžlisa.

Iftar su pripremile hanume iz Aktiva žena našeg Medžlisa.

Izrazili smo žaljenje i razumijevanje zbog ne dolaska Ministra Ramića, a razlog je, nažalost smrtni slučaj u familiji.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh