Enes, ibn Malik el-Ensari, omiljeni sluga Poslanikov, pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Allah se više obraduje pokajanju Njegova roba, nego što bi se neko od vas obradovao pronalasku svoje izgubljene deve u pustinji bez vode i jela.
Hadis je Muttefekun alejhi

Literarni konkurs za mlade

Literarni konkurs za mlade

Medžlis Islamske zajednice Janja je tokom mubarek mjeseca ramazana u okviru mreže mladih, raspisao literarni konkurs za mlade na teme:

1) za osnovnu školu ” Svjetlost ramazana jača je od svake tame“,

2) za srednju školu:” I kad su džamije zatvorene, ramazan je u otvorenim srcima”

Konkurs je trajao od 06. do 22. maja. Na adresu medžlisa pristiglo je 14. radova, a isti su pregledani i bodovani od strane stručne komisije.

Komisiju su činili: 1. Prof. bosanskog jezika Zarfa Jakupović -predsjednik komsije; 2. Prof. bosanskog jezika Omer Tupković-član i 3. Prof. bosanskog jezika Emir Musli-član.

Dana, 04.06.2020 .godine, nakon akšama namaza, u Omladinskom centru upriličeno je poklanjanje hatma dove pred dušu šehida Janje.

Važno je spomenuti da se u Janji od strane grupe koja broji 33 učača Kur'ana, svake sedmice prouči jedna hatma i poklanja pred dušu šehida.

Nakon poklonjene hatma dove, pristupili smo proglašenju pobjednika literarnog konkursa te dodjeli diploma i priznanja.

Za srednju školu: 1. mjesto- Dženeta Gutić – Behram-begova medresa.

2. mjesto-Sumeja Baćevac – Behram-begova medresa.

3. mjesto-Medina Camić – Behram- begova medresa.

Za osnovnu školu: 1. mjesto-Sumeja Hamzić

2. mjesto-Ahmed Šabić

3. mjesto- Anesa Hadžić

Za prva tri mjesta iz obje kategorije, upriličene su vrijedne novčane nagrade. Naravno, i ostali učesnici su dobili simbolične hedije i priznjanja za njihovo učestvovanje i trud koji su uložili.

Glavni imam hfz. Omer-ef Camić, prilikom obraćanja mladima, istakao je da su svi učesnici konkursa pobjednici. Zahvalio im se na njihovom učešću i zamolio ih da nastave biti dio mreže mladih, da dolaze na omladinska sijela i budu privrženi džamiji jer to vodi ka dobru i jačanju naše zajednice. Druženje je nastavljeno uz kahvu i sok.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh