Od Sevbana, radijallahu anhu, da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: Najbolji je dinar onaj dinar kojim čovjek nahrani svoju djecu, i dinar kojim hrani svog konja pripremajući ga na Allahovom putu, i dinar koji čovjek potroši na svoje prijatelje na Allahovu putu.
(Muslim)

Mevludska svečanost za žene

 

U nedjelju 30. decembra 2018. godine upriličena je druga po redu mevludska svečanost za žene u Atik džamiji u Janji.

Na samom početku prisutnima se obratio Kemal ef. Gutić, a zatim muallima Azemina koja je poselamila skup i iskazala riječi dobrodošlice i oduševljenje ispunjenom džamijom.

Gošća predavač bila je prof. Enisa Okanović,muallima i koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Bijeljina, koja je održala veoma lijepo, zanimljivo i poučno predavanje, koje je praćeno s velikom pažnjom i oduševljenjem velikog broja vjernica koje su došle da napune svoju dušu.

Program su izvele polaznice mekteba, učenice medrese, studentice FIN-a, kao i muallime MIZ Janja i članice Odjela za brak i porodicu.

Druženje je nastavljeno i posle završetka programa, uz kahvu i kolače.  Vrijedne hanume su se pobrinule da se sve prisutne sestre  osjećaju ugodno i prijatno, a za ovu priliku spremile su uz limunadu i mevludsko šerbe.

 

Azemina Gutić

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh