Ibn Abbas, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Kada bi čovjek imao punu dolinu zlata, zaželio bi da ima dvije doline, a njegova usta neće ništa napuniti do prašina, a Allah prima pokajanje od onog ko se pokaje.
(Muttefekun alejhi)

Naš narod voli i poštuje svoju zajednicu i njene predvodnike

Bošnjački narod poštuje i uvažava svoje predvodnike, voli svoju zajednicu te postupa po uputstvima i preporukama.

Danas smo pokazali da smo složni i da ćemo se zajednički izboriti sa iskušenjima i nedaćama koje nas zadese.

Naš je narod pokazivao spremnost i zajedništvo kada se trebalo samoorganizovati, drugima pomagati u danima nesreće kao što je bilo 2014. godine.

Iskazujemo posebnu zahvalnost našim džematlijama što nam pomažu u provođenju naredbi i preporuka nadležnih organa!

Džumu namaz u Atik džamiji je predvodio glavni imam hafiz Omer -ef. Camić.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji. Podsjećanja radi, u skladu sa instrukcijama nadležnih vlasti, ali i Instrukcijom Islamske zajednice o postupanju u okolnostima vanrednog stanja, u svim džamijama u Bosni i Hercegovini, pa tako i u Gazi Husrev-begovoj, džuma – namazu su prisustvovali samo imam, mujezin i članovi džematskog odbora.

“Vjera u Boga, dobročinstvo prema roditeljima i rodbini, prema siročadi i siromasima, prema braći i sestrama, ali i naš namaz, i naš zekat, i naša dobra djela, sve su to niti od kojih je ispredeno Božije uže, za koje Allah kaže: „Svi se Allahovog užeta držite i nikako se ne razjedinjujte“. Nema niti jedne zajednice ili naroda u povijesti ljudskog roda koji je raspleo to uže, zanemario Božije riječi, a da mu vjera nije oslabila, ideal ishlapio, duša postala ravnodušnom, a on stradao ili bio izgubljen u vremenu i prostoru.” Reisu-l-ulema Dr. Husein ef. Kavazović

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh