Od Sevbana, radijallahu anhu, da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: Najbolji je dinar onaj dinar kojim čovjek nahrani svoju djecu, i dinar kojim hrani svog konja pripremajući ga na Allahovom putu, i dinar koji čovjek potroši na svoje prijatelje na Allahovu putu.
(Muslim)

Novo u programu radija BIR: Serijal “Srednji put”!

Novo u programu radija BIR: Serijal “Srednji put”!

Od ponedjeljka 30. marta u programu radija Bir poslušajte prvu emisiju iz serijala „Srednji put“… www.bir.ba… Ovaj serijal Radio Bir realizuje u saradnji sa Centrom za dijalog – Vesatijja.

Emisija će se emitovati svakog posljednjeg ponedjeljka u mjesecu, a prvo izdanje poslušajte 30 marta 2015. godine od 15, 30 minuta.

Serijal uređuje Samedin Kadić.

Gost prve emisije serijala „Srednji put“ je dr. Zuhdija Hasanović.

Jedna od najbitnijih odrednica srednjeg – umjerenog puta islama jeste usvajanje i primjena principa dijaloga s ljudima različitih vjerovanja, uvjerenja i usmjerenja. Obje vrijednosti dijalog i umjerenost ili vesatijja potvrđene su u osnovnim izvorima islama: Kur'anu i sunnetu, kao i višestoljetnom tradicijom suživota sljedbenika različitih vjerskih i kulturnih tradicija u mjestima u kojima su muslimani predstavljali većinsko stanovništvo.

Dobar prijem,

Vaš Radio BIR

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh