Allahov Poslanik, a.s., rekao: Ako čujete kukurijekanje pijetla, onda tražite od Allaha, dž.š., neko dobro, a ako čujete revanje magarca onda se utječite Allahu, dž.š., od šejtana jer ga je magarac tada vidio.
(Prenose ga sastavljači Kutubus-sitte izuzev Ibnu-Madžea.)

Obilježena 11. godišnjica smrti Alije Izetbegovića

Obilježena 11. godišnjica smrti Alije Izetbegovića

Jedanaesta godišnjica smrti prvog predsjednika demokratske Bosne i Hercegovine i prvog predsjednika Stranke demokratske akcije Alije Izetbegovića obilježena je danas na šehidskom mezarju Kovači, gdje je odata počast rahmetli Izetbegoviću i svim šehidima i poginulim borcima.
Prigodnim riječima prisutnima se obratio potpredsjednik SDA Šefik Džaferović koji je, između ostalog, kazao da je „Alija Izetbegović bio naš vrhovni komandat, naš uzor i učitelj, naš vođa u sudbonosnom vremenu borbe za opstanak bošnjačkog naroda i države BiH.
Spomenik Alija

“Svoj životni put prošao je časno i uspravno, a na tom put vodila ga je vjera u Boga i stalna težnja za ljudskom slobodom, pravednošću i dostojanstvom”, kazao je Džaferović.

Cvijeće na Izetbegovićev mezar položili su članovi porodice, predstavnik Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je bio odsustan, delegacija Stranke demokratske akcije, ambasadori Republike Turske i Republike Iran u BiH te brojne druge delegacije.

Održan je i vjerski dio obilježavanja godišnjice.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh