Ebu-Musa el-E'ari, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah, d.š., drži Svoju ruku ispruženom tokom cijele noći, primajući pokajanja onih koji su danju griješili, a danju pruža ruku, primajući pokajanja onih koji su noću griješili, sve dok sunce ne izađe sa zapada - kao jedan od predznaka kraja ovoga svijeta.
Hadis bilježi: Muslim

Održana Redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Janja

Održana Redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Janja

Redovna godišnja sjednica Skupštine MIZ Janja, prva u novom sazivu, održana je 10. džumade-l-ula 1436.h.g., u nedjelju 01. marta 2015. godine u suterenu Atik džamije. Sjednici je prisustvovalo 8 članova Skupštine, među kojima su dvije žene, a Ašere je proučio gl. imam Omer ef. Camić.

Skupština je razmatrala izvještaj o radu glavnog imama Omer-ef. Camića i vjersko-prosvjetne službe, izvještaj o radu predsjednika h. Ahmeta Gruhonjića i Izvršnog odbora, te finansijski izvještaj i finansijski plan rada, koje je u tehničkom smislu obrazložila knjigovođa Azra Medinić.

Članovi skupštine razmatrali su i smjernice za plan rada u 2015. godini. U konstruktivnim diskusijama učestvovala je većina članova, a svi izvještaji i planovi usvojeni su jednoglasno, zajedno sa preporukama, dopunama i izmjenama. Molimo Dragog Allaha da nas sačuva na ispravnom putu i da naš nijet i rad obaspe svojom milošću.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh