Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Allah, d.š., veli: Nema druge nagrade za Mog roba mu'mina kojem Ja usmrtim njegovu voljenu osobu na ovome svijetu - njegovo dijete, pa se on - nadajući se nagradi - strpi na tom gubitku, osim Dženneta.
Hadis bilježi: Buhari

Podrška predsjedniku Mjesne zajednice Janja Aletović Azemu

Podrška predsjedniku Mjesne zajednice Janja Aletović Azemu

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Janja su izrazili podršku predsjedniku Savjeta Mjesne zajednice Janja, Aletović Azemu, u pravnoj borbi protiv lica koja su nedavno iznijela optužbe protiv Azema i svih stanovnika Janje. Sastanak je organizovan 02.10.2020. godine u prostorijama Mjesne zajednice Janja.

Smatramo da su iznešene lažne optužbe za djela koja se karakterišu kao pokušaj izvršenja teških krivičnih djela. U navedenom tekstu kojeg je objavila banjaluka.net, a vijest su prenijeli brojni mediji u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj, je također navedeno: “Atentat na Dodika planirala je grupa islamista iz mjesta Janja kod Bijeljine, čiji su istaknuti članovi izvjesni Nedžad Hajdurović i Samir Begović, a koji su poznati kao pripadnici islamističke paramilitarne organizacije iz Janje kod Bijeljine. Njih dvojica su od ove grupe koja broji oko četrdesetak članova, smještenih u Janji i dobro naoružanih raznim vrstama oružja, dobili zadatak da 25. avgusta 2019. godine odu na „Kočićev zbor“ na Manjaču i da na svoje ciljeve djeluju iz mase okupljenih građana kako bi izazvali što veću paniku, a svima je dobro poznato da se na tom zboru na Manjači okupi nekoliko desetina hiljada ljudi, tako da se veoma lako infiltrirati u masu.”

“Takođe, vodili su se idejom da su i Dodik i Vulin ljudi koji vole biti među narodom, pa su očekivali da će im tako lakše prići, ali na svu sreću plan im nije uspio. Prema saznanjima došlo se do saznanja da je takozvani „tiper“ ove akcije bio izvjesni Azem Aletović, koji je vođa ove grupe iz Janje i koji je mislio da je došao do svih podataka o dolasku i kretanju Dodika i Vulina na Manjači, ali na svu sreću nije”, navedeno je u dokumentaciji.”

“Postoje obavještajna saznanja bezbjednosnih agencija po kojima ova grupa predvođena pomenutim Aletovićem koji obavlja niz funkcija u nevladinom sektoru, raspolaže većim brojem naoružanja, municije, eksploziva i druge vojne opreme, od čega je dio i pronađen prilikom akcija bezbjednosnih agencija, čime je ova grupa označena kao paramilitarna organizacija, koja izvodi redovne obuke svojih pripadnika u večernjim satima u okolini Janje, odnosno Bijeljine.” izvor: banjaluka.net

Na sastanku se, pored osude za velike klevete na račun Aletović Azema i stanovnika Janje, razgovaralo o nastavku saradnje Medžlisa islamske zajednice Janja, Mjesne zajednice Janja i političkih predstavnika Bošnjaka iz Janje.

Sastanku su prisustvovali: Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Janja hafiz Omer -ef. Camić, predsjednik Medžlisa IZ Janja h. Husein Camić, Kemal ef. Gutić, Mujaga ef. Cifrić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Janja Azem Aletović, predsjednik OO SDA Janja Mustafa Gradaščević i delegat u Vijeću naroda entiteta RS prof. Samir Baćevac.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh