El-Egarr ibn Jesar el-Muzeni, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: 0 ljudi, obraćajte se Allahu tevbom i traženjem oprosta! Zaista, ja tevbu činim stotinu puta na dan.
Hadis bilježi: Muslim

PREDAVANJE ZA ŽENE, GOST DR. MAHIRA JAHIĆ

PREDAVANJE ZA ŽENE, GOST DR. MAHIRA JAHIĆ

29.11.2014. Nakon jacije namaza u prostorijama Atik džamije održano je predavanje za žene. Gost predavač bila je dr.Mahira(Nurkić)Jahić, specijalista ginekologije i akušerstva. Predavanje je održano na temu “Prevencija karcinoma grlica materice”. Dokotorica je govorila o mogućim uzrocima ove bolesti, zatim o nekim od pokazatelja, te o samom liječenju. Poseban akcenat je stavljen na prevenciju, jer uvijek je bolje spriječiti nego liječiti.
Nakon predavanja doktorica je odgovarala na postavljena pitanja iz oblasti ginekologije.
10819027_881201478558704_1953456356_n
Iz riječi Poslanika s.a.v.s. znamo da je žena glavni stub zdrave porodice, a upravo takve porodice čine jezgru dobrog društva. Iz tog razloga i Medžlis Janja organizira razne vrste aktivnosti vodeći brigu o svim članovima zajednice kako bi se naše društvo razvijalo u pozitivnom smjeru da bismo na najbolji način pokazali da smo Ummet kojim će se Poslanik a.s. ponositi na Sudnjem danu.

Nakon predavanja dogovoren je ponovni susret sa dr.Mahirom, da bi se ženama pružila prilika da saznaju dosta novih informacija i savjeta.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh