El-Egarr ibn Jesar el-Muzeni, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: 0 ljudi, obraćajte se Allahu tevbom i traženjem oprosta! Zaista, ja tevbu činim stotinu puta na dan.
Hadis bilježi: Muslim

Radni sastanci u Sarajevu

Predsjednik Izvršnog odbora h. Husejn Camić, glavni imam hafiz Omer -ef. Camić i pomoćnik gl. imama Kemal -ef. Gutić su boravili u Sarajevu u srijedu 27. novembra 2019. god. Radna posjeta Sarajevu je podrazumijevala nekoliko veoma važnih sastanaka sa predstavnicima različitih institucija unutar Islamske zajednice a sve u cilju unaprjeđenja vakufske imovine u Janji.

Predstavnici MIZ Janja su obavili sastanak sa Predsjednikom Izvršnog odbora MIZ Sarajevo i članovima pravno – administrativne službe, koji je rezultat skorašnje posjete Janji i mjestima u sjeveroistočnoj BiH. Na sastanku su razmijenjena iskustva u radu, te su poduzeti potrebni koraci za realizaciju zajedničkih projekata.

Drugi sastanak je podrazumijevao konsultacije u Rijasetu, odnosno Upravi za društvenu brigu gdje se razgovaralo o realizaciji projekata unaprjeđenja vakufske imovine na području MIZ Janja. Pomenuta uprava na čelu sa šefom Malanović Ibrahim -ef. je uključena u realizaciju važnih projekata na ovom polju.

Sastanak u Vakufskoj direkciji je bio prilika da se kroz prigodnu zahvalnicu iskaže priznanje rukovodstvu i uposlenicima ove institucije za dosadašnje projekte koje smo zajednički ralizovali u Janji. Napomenućemo da je Vakufska direkcija u Sarajevu finansirala sjetvu krompira na vakufima u Janji tokom 2019. g. koja je rezultirala proizvodnom oko 80 tona krompira od kojeg je jedan dio otišao u humanitarne svrhe, za ishranu polaznika Behram – begove medrese i centra Duje – pri MFS EMMAUS.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh