Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Roditeljski sastanak

Roditeljski sastanak

Danas 30.03.2014. s početkom u 9 sati u prostorijama Atik džamije u Janji održan je roditeljski sastanak na kom se obratio glavni imam MIZ Janja Omer efendija Camić, a potom i predsjednik Udruženja Logoraša Janja-Bijeljina Mehemed Đezić.

10154994_10201741559927378_778363394_n

Omer efendija Camić obavijestio je sve prisutne da se bliži ispit za hatmu za polaznike mektebske nastave i pohvalio je svu djecu koja su prošlog vikenda učestvovala u akciji sadnje voća na vakufskoj parceli, a pri tom je izrazio želju da ovakvih akcija u narednom periodu bude još više. Također je naglasio da je mekteb jedan od bitnih smijernica tokom života svakog pojedinca i pozvao je sve naše sugrađane da šalju svoju djecu u mekteb. Nakon obraćanja našeg glavnog imama obratio se i predsjednik Udruženja Logoraša Janja-Bijeljina, Mehemed Đezić koji je podsjetio da se bliži dan obilježavanja ozloglašenog logora Batković kroz koji je u ratnom periodu prošlo 409 naših sugrađana među kojima i jedna žena. Pozvao je sve prisutne da se odazovu u što većem broju 01.04.2014. na obilježavanje godišnjice maltretiranja i mučenja u pomenutom logoru. Organizovan je i prijevoz svih zainteresovanih sa autobuske stanice u Janji u 10 sati.

Onaj narod koji zaboravi svoju prošlost osuđen je da mu se historija ponovi. Ne dozvolimo da se nama tako nešto dogodi!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh