Ebu-Hurejre, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Ko se pokaje prije nego što sunce izađe sa zapada, Allah će primiti njegovo pokajanje.
Hadis bilježi: Muslim

Roditeljski sastanak

Roditeljski sastanak

Danas 30.03.2014. s početkom u 9 sati u prostorijama Atik džamije u Janji održan je roditeljski sastanak na kom se obratio glavni imam MIZ Janja Omer efendija Camić, a potom i predsjednik Udruženja Logoraša Janja-Bijeljina Mehemed Đezić.

10154994_10201741559927378_778363394_n

Omer efendija Camić obavijestio je sve prisutne da se bliži ispit za hatmu za polaznike mektebske nastave i pohvalio je svu djecu koja su prošlog vikenda učestvovala u akciji sadnje voća na vakufskoj parceli, a pri tom je izrazio želju da ovakvih akcija u narednom periodu bude još više. Također je naglasio da je mekteb jedan od bitnih smijernica tokom života svakog pojedinca i pozvao je sve naše sugrađane da šalju svoju djecu u mekteb. Nakon obraćanja našeg glavnog imama obratio se i predsjednik Udruženja Logoraša Janja-Bijeljina, Mehemed Đezić koji je podsjetio da se bliži dan obilježavanja ozloglašenog logora Batković kroz koji je u ratnom periodu prošlo 409 naših sugrađana među kojima i jedna žena. Pozvao je sve prisutne da se odazovu u što većem broju 01.04.2014. na obilježavanje godišnjice maltretiranja i mučenja u pomenutom logoru. Organizovan je i prijevoz svih zainteresovanih sa autobuske stanice u Janji u 10 sati.

Onaj narod koji zaboravi svoju prošlost osuđen je da mu se historija ponovi. Ne dozvolimo da se nama tako nešto dogodi!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh