Poslanik s.a.v.s. je rekao: Najbolji saf kod muškaraca je prvi saff, a najgori je zadnji. Najbolji saff kod žena je zadnji saff a najgori prvi.

Rukovodioci službi posjetili “Vildan” i Aktiv vjeroučitelja Bijeljina i Janja

Rukovodioci službi posjetili “Vildan” i Aktiv vjeroučitelja Bijeljina i Janja

U utorak, 19. decembra  2023. godine, Aktiv vjeroučitelja Bijeljina i Janja počastvovan je posjetom šefa Odjela za islamsku vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice, dr. Nezira Halilovića kao i dr. Mensura Husića, rukovodioca Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.

Tokom posjete Aktivu vjeroučitelja Bijeljina i Janja, upriličena je posjeta Osnovnoj školi “Knez Ivo od Semberije” u Bijeljini, gdje su naši musafiri prisustvovali času vjeronauke i obavili razgovor sa direktorom škole i profesorom Islamske vjeronauke mr. Hrustanbegović Mustafom.

Dr. Halilović i dr. Husić su posjetili JU Osnovna škola “Meša Selimović” u Janji, gdje su održali sastanak sa direktorom Davorom Radojevićem i upravom škole. Direktor Radojević je upoznao goste o stanju, radu i djelovanju u ovoj školi sa posebnim osvrtom na rad i ulogu profesora vjeronauke Samira Baćevca, te njegov angažman u realizaciji veoma značajnih projekata za bolje uslove rada i boravak u školi.

“Ovakve posjete i podrška su veoma značajne za nas koji radimo u ovim rubnim opštinama, posebno nama koji radimo u specifičnim uslovima na prostoru manjeg BH entiteta. Molim Uzvišenog Allaha dž.š da naše profesore obilato nagradi za njihovu podršku i pomoć koju nam pružaju kako bismo našu misiju vjeroučitelja što lakše i kvalitetnije realizovali u ovom teškom vremenu”, izjavio je predsjednik Aktiva vjeroučitelja Bijeljina i Janja, prof. Baćevac Samir.

Rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, dr. Husić Mensur je posjetio prostorije mekteba za predškolski uzrast “Vildan”, gdje je razgovarao sa odgajateljicama i susreo se sa našim mališanima. Dr. Husić je izrazio zadovoljstvo načinom rada rukovodioca i odgajateljica te uslovima koji su obezbijeđeni za naše najmlađe sugrađane. Susretu je prisustvovao i rukovodilac “Vildana”, hafiz Omer-ef. Camić.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh