Prenosi se od Ebu-Hurejre ra, da je Resulullah s.a.w.s rekao: Pet namaza, džuma do džume i ramazan do ramazana brišu ono što je između njih, ako se izbjegavaju veliki grijesi.
(Muslim)

Seminar o vakufima

Seminar o vakufima

Sarajevo, 1. april 2014. (MINA) – Vakufska direkcija u saradnji sa Generalnim sekretarijatom vakufa Kuvajta i Islamskom bankom za razvoj iz Džide organizator je dvodnevnog seminara u Sarajevu pod nazivom “Marketing i upravljanje vakufima” koji je danas počeo rad u Sarajevu.

Predavači na seminaru su ugledni profesori ispred Generalnog sekretarijata vakufa Kuvajta i Islamske banke za razvoj iz Džide i predavači iz Bosne i Hercegovine.

05

Na seminaru učestvuju i glavni imami medžlisa Islamske zajednice u BiH te 10 glavnih imama sa područja Mešihata IZ u Srbiji.

Na početku svečanog otvaranja seminara obratio se direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović. Uspješan rad učesnicima poželio je izaslanik Reisu-l-uleme, mr. Nusret Abdibegović, muftija travnički.

Nakon toga, izlaganja su imali dr. Abdulkadir Chachi (Uvod u islamske vakufe), dr. Salim Essamei (Prezentacija iskustava Generalnog sekretarijata za vakufe Kuvajta) i mr. Dženan Kulović (Marketing i upravljanje vakufima u BiH).

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh