Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

U Behram- begovoj medresi obilježen Dan škole

U Behram- begovoj medresi obilježen Dan škole

U nedjelju 6. oktobra tekuće godine je tačno 20 godina od reobnavljanja rada Behram-begove medrese, što je bio povod da se u ponedjeljak 7. oktobra svečano obilježi Dan Behram-begove medrese u Tuzli.

Povodom ovog značajnog momenta u historiji Behram- begove medrese, pripremljen je i izveden prigodan program u fiskulturnoj sali škole. U programu su učestvovali članovi hora Medrese, te učesnici literarno – recitatorske sekcije, koji su, između ostalog, posjetili prisutne na neke značajnije događaje iz prvih godina rada Behram- begove medrese.

U okviru ovog programa proglašena su odjeljenja koja su u prošloj školskoj godini ostvarila najbolji uspjeh, kao i učenici koji su bili najbolji pojedinci u svojim odjeljenjima i koji su osvojili značajna mjesta na takmičenjima. Nagrade učenicima je uručio direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić, sa svojim pomoćnicima.

Svečana sjednica nastavničkog vijeća povodom

Dana Behram-begove medrese

Povodom Dana Behram-begove medrese, 6. oktobra, u ponedjeljak, 7. oktobra je održana Svečana sjednica nastavničkog vijeća. Sjednici je, pored članova nastavničkog vijeća, prisutvovao i muftija tuzlanski, Vahid-ef. Fazlović. Direktor Medrese i muftija tuzlanski su se obratili članovima nastavničkog vijeća govorom o značaju Behram- begove medrese u našem društvu, kao i o posebnoj ulozi profesora ove škole, koju imaju kao odgajatelji budućih generacija.

Svečana sjednica je bila prilika da se uruče priznanja i nagrade najistaknutijim članovima nastavničkog vijeća i članovima pomoćnog osoblja, za njihov dugogodišnji nesebični rad i trud. Ispred članova nastavničkog vijeća, priznanja i nagrade su primili Halil Mehanović, profesor arapskog jezika i Mehmedalija Čandić, pomoćnik direktora za učenički dom. Ispred reda pomoćnog osoblja, priznanje i nagradu je primio Sead Ćirić, koji radi na poslovima magacinera u Behram-begovoj medresi.

Praksu uručivanja priznanja i nagrada najzaslužnijim pojedincima, Behram-begova medresa je uvela prošle godine, i od tada planira i na ovakav način vrednovati rad i zalaganje svojih uposlenika.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh