Poslanik s.a.v.s. je rekao: Prvo za što će biti pitan rob na sudnjem danu jeste namaz; pa ako namaz bude dobar bit će i ostala djela, a ako nema namaza propast će mu i ostala djela.

U Behram- begovoj medresi obilježen Dan škole

U Behram- begovoj medresi obilježen Dan škole

U nedjelju 6. oktobra tekuće godine je tačno 20 godina od reobnavljanja rada Behram-begove medrese, što je bio povod da se u ponedjeljak 7. oktobra svečano obilježi Dan Behram-begove medrese u Tuzli.

Povodom ovog značajnog momenta u historiji Behram- begove medrese, pripremljen je i izveden prigodan program u fiskulturnoj sali škole. U programu su učestvovali članovi hora Medrese, te učesnici literarno – recitatorske sekcije, koji su, između ostalog, posjetili prisutne na neke značajnije događaje iz prvih godina rada Behram- begove medrese.

U okviru ovog programa proglašena su odjeljenja koja su u prošloj školskoj godini ostvarila najbolji uspjeh, kao i učenici koji su bili najbolji pojedinci u svojim odjeljenjima i koji su osvojili značajna mjesta na takmičenjima. Nagrade učenicima je uručio direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić, sa svojim pomoćnicima.

Svečana sjednica nastavničkog vijeća povodom

Dana Behram-begove medrese

Povodom Dana Behram-begove medrese, 6. oktobra, u ponedjeljak, 7. oktobra je održana Svečana sjednica nastavničkog vijeća. Sjednici je, pored članova nastavničkog vijeća, prisutvovao i muftija tuzlanski, Vahid-ef. Fazlović. Direktor Medrese i muftija tuzlanski su se obratili članovima nastavničkog vijeća govorom o značaju Behram- begove medrese u našem društvu, kao i o posebnoj ulozi profesora ove škole, koju imaju kao odgajatelji budućih generacija.

Svečana sjednica je bila prilika da se uruče priznanja i nagrade najistaknutijim članovima nastavničkog vijeća i članovima pomoćnog osoblja, za njihov dugogodišnji nesebični rad i trud. Ispred članova nastavničkog vijeća, priznanja i nagrade su primili Halil Mehanović, profesor arapskog jezika i Mehmedalija Čandić, pomoćnik direktora za učenički dom. Ispred reda pomoćnog osoblja, priznanje i nagradu je primio Sead Ćirić, koji radi na poslovima magacinera u Behram-begovoj medresi.

Praksu uručivanja priznanja i nagrada najzaslužnijim pojedincima, Behram-begova medresa je uvela prošle godine, i od tada planira i na ovakav način vrednovati rad i zalaganje svojih uposlenika.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh