Enes, r.a., prenosi od Allahova Poslanika, s.a.v.s., da je Allah, d.š., rekao: Ukoliko Ja nekog od Svojih robova iskušam oduzimanjem njegovog vida, pa se strpi - i ne rekne radi toga nita loše, to ću mu nadoknaditi Džennetom.
Hadis bilježi: Buhari

Uređenje dvorišta Atik džamije

Uređenje dvorišta Atik džamije

Dana 29.11.2015. godine MIZ-Janja počeo je radove na sanaciji i rekonstrukciji dvorišta Atik džamije u Janji. Kao što je poznato dvorište Atik džemije je stradalo u prošlogodišnjim poplavama. Sredstva za ovaj projekat obezbijeđena su od strane Federalniog ministarstva za izbjegla i raseljena lica, grada Bijeljina i MIZ-Janja. Ovim projketom predviđeno je da se promjene ivičnjaci i betonske ploče, uvodi se sistem navodnjavanja zelenih površina kao i sakupljanje kišnice a naknadno će biti realizovan projekat holtikulture u čemu očekujemo i pomoć naših dobrih džematlija.
Radove na ovom projketu izvodi Jusuf Ilijazović sa svojim radnicima. Zahvaljujemo se ministru dr. Edinu Ramiću, gradonačelniku Mići Mićiću, dogradonačelniku Husi Zečkanoviću kao i našim džematlijama koji su podržali ovaj projekat.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh