Allah, uistinu, ne gleda u vaša tijela niti u vaš izgled, nego gleda u vaša srca.
(Muslim)

Poklon igraonica na otvorenom za polaznike Vildana

Poklon igraonica na otvorenom za polaznike Vildana

Poslanik Muhammed s.a.w.s. je rekao:
“Poslije smrti čovjeka njegovi tragovi na ovome svijetu nestaju, osim u tri slučaja: ako ostavi trajno dobro (sadaku), znanje kojim će se drugi koristiti i odgojeno dijete koje će se za njega moliti.”

Svjedoci smo u današnjem vremenu koliko je važan vakuf i koliko doprinosi očuvanju bošnjačkog identiteta. Kroz historiju pokazalo se da Uzvišeni Allah čuva vakuf i da uz Njegovu pomoć opstaje.

Naša Janja poznata je po održavanju i korištenju vakufa, međutim postoje oni vakufi koji se posebno istaknu i ostave poseban utisak na zajednicu.
Jedan takav slučaj desio se prije nekoliko dana kada je Medžlis Islamske zajednice Janja posjetio hadžija Mehmedalija Gutić i izrazio želju da na neki način pomogne rad Mekteba za predškolski uzrast “Vildan”. U saradnji sa Odjelom za društvenu brigu čiji je koordinator Kemal-ef. Gutić dogovorena je akcija kupovine dječije igraonice za dvorište.
Naime, iznos koji je izdvojen za igraonicu, 1.500,00KM, hadžija Mehmedalija uvakufio je na ime supruge rahmetli Dževke Gutić.
Ovakav vid pomoći će uveliko da olakša i uljepša boravak mališana na otvorenom, a kolektiv igraonice se zahvaljuje hadžiji uz dove Uzvišenom da ga nagradi i pomogne na njegovom putu, a njegovoj supruzi Dževki da oprosti grijehe i uvede je u džennet.

“Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam” (Hud,88.).

Rukovodilac Vildana, Durgutović Almedina

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh